pnj-1.jpgpnj-2.jpgpnj-3.jpgpnj-4.jpgpnj-5.jpgpnj-6.jpgpnj-7.jpgpnj-8.jpgpnj-9.jpg

Programi za buduće roditelje

PROGRAM ZA BUDUĆE RODITELJE

VJEŽBE ZA TRUDNICE
Program za trudnice u našem se centru provodi već niz godina, a sastoji se od više dijelova. Prvi dio odnosi se na program vježbi i direktno je vezan uz tjelesnu pripremu za porod, a vodi ga viši fizioterapeut. Odvija se tri puta tjedno u trajanju od sat vremena, a uključuje vježbe za poboljšanje cirkulacije i jačanje mišićnog sustava, vježbe za jačanje mišića zdjeličnog dna (trudnicama se sugerira  postupno uvođenje ovih vježbi sedam do deset dana nakon poroda, polaganim tempom i postupnim povećanjem broja ponavljanja), vježbe za sprječavanje čestih trudničkih tjelesnih smetnji (grčevi, lumboishialgija) te vježbe opuštanja .

TEHNIKE DISANJA PRI PORODU ZA PAROVE
Tehnike disanja pri porodu sastavni su dio svakog sata vježbanja, a za partnere koji žele sudjelovati u porodu svake prve subote u mjesecu organizira se zasebna teoretsko-praktična radionica. Na radionici se partneri upoznaju s tehnikama disanja trudnica tijekom poroda, načinom na koji mogu pomoći partnerici pri tiskanju te masažom kojom će joj olakšati bolove tijekom porođaja. Naša iskustva u radu s budućim očevima vrlo su pozitivna. Povratne informacije ukazuju na njihov pozitivan doživljaj aktivnog sudjelovanja u činu poroda..

BABY HANDLING
Baby handling ili ispravno postupanje s djetetom jesu preporučeni ispravni postupci pri podizanju, spuštanju, previjanju, hranjenju, držanju, nošenju i presvlačenju djeteta kojima se potiče normalan djetetov razvoj. Svake prve subote u mjesecu, uz temu psihomotorni razvoj djeteta u prva tri mjeseca života, budući se roditelji mogu priključiti ovoj radionici vođenoj pod stručnim vodsvom više fizioterapeutkinje i neurorazvojne terapeutkinje.

GRUPA PODRŠKE DOJENJU

Drage mame! Imate li kakva pitanja, nedoumice ili želite svoja pozitivna iskustva vezana za dojenje podijeliti sa drugim mamama, pozivamo vas da se pridružite ovim besplatnim radionicama uz podršku patronažne sestre. Datume održavanja susreta redovito objavljujemo na našoj facebook stranici.

©Pump'n'Jump 2012