Sastojci:
Biskvit:
- 4 jaja
- 4 žlice agavinog sirupa
- 4 žlice mljevenih badema
- 100 g maslaca
- 100 g tamne čokolade (70% kakaa)
Mousse od čokolade:
- 200 g slatkog vrhnja
- 200 g tamne čokolade (70% kakaa)
Priprema:
Biskvit:
Odvojite bjelanjke i žutanjke. Na laganoj vatri ili na pari otopite maslac i čokoladu. Otopljeni maslac i čokoladu uz stalno miješanje dodajte u žumanjke (stalno miješanje je jako bitno iz razloga da jaja ne koaguliraju prilikom dodavanja sastojaka visoke temperature).
Nakon toga dodajte sve ostale sastojke (osim bjelanjaka) i dobro izmiješajte.
Bjelanjke posebno istucite u čvrst snijeg i polako i ručno umiješajte u ostatak smjese. Izlijte u okrugli kalup promjera 24 ili 26 cm i pecite na 170 stupnjeva na opciji bez ventilatora, 25-30 minuta. Čačkalicom probajte da li je pečeno. Ako izađe suha, tada je biskvit gotov. Pričekajte da se ohladi do kraja i napravite mousse.
Mousse:
Ugrijte vrhnje za kuhanje da bude vruće, ali nikako ne smije zakuhati. Čokoladu otopite na laganoj vatri ili na pari i tako otopljenu čokoladu dodajte u tučeno vrhnje i polako izmiješajte mikserom na najslabijoj brzini.
Mousse izlijte na biskvit i pustite barem sat vremena da odstoji u hladnjaku nakon čega je možete poslužiti.
Uživajte!
Recept u suradnji s: mljac.com.hr