Sastojci:

Biskvit:

  • 4 jaja
  • 4 žlice agavinog sirupa
  • 4 žlice mljevenih badema
  • 100 g maslaca
  • 100 g tamne čokolade (70% kakaa)

Mousse od čokolade:

  • 200 g slatkog vrhnja
  • 200 g tamne čokolade (70% kakaa)

Priprema:

Biskvit:

Odvojite bjelanjke i žutanjke. Na laganoj vatri ili na pari otopite maslac i čokoladu. Otopljeni maslac i čokoladu uz stalno miješanje dodajte u žumanjke (stalno miješanje je jako bitno iz razloga da jaja ne koaguliraju prilikom dodavanja sastojaka visoke temperature).

Nakon toga dodajte sve ostale sastojke (osim bjelanjaka) i dobro izmiješajte.

Bjelanjke posebno istucite u čvrst snijeg i polako i ručno umiješajte u ostatak smjese. Izlijte u okrugli kalup promjera 24 ili 26 cm i pecite na 170 stupnjeva na opciji bez ventilatora, 25-30 minuta. Čačkalicom probajte da li je pečeno. Ako izađe suha, tada je biskvit gotov. Pričekajte da se ohladi do kraja i napravite mousse.

Mousse:

Ugrijte vrhnje za kuhanje da bude vruće, ali nikako ne smije zakuhati. Čokoladu otopite na laganoj vatri ili na pari i tako otopljenu čokoladu dodajte u tučeno vrhnje i polako izmiješajte mikserom na najslabijoj brzini.

Mousse izlijte na biskvit i pustite barem sat vremena da odstoji u hladnjaku nakon čega je možete poslužiti.

Uživajte!

Recept u suradnji s: mljac.com.hr