Vrijeme pripreme:

  • 20 min

Sastojci za 20 komada:

  • 100 g datulja
  • 1 žlica kokosovog ulja u krutom stanju
  • 2 žlice meda
  • 1 žlica mljevenog rogača
  • 10 žlica zobenog brašna
  • 1 jaje

Priprema:

Umutiti jedno cijelo jaje. Rastopiti kokosovo ulje i kada se ohladi dodati ga u jaje. Toj smjesi dodati med i dobro sve izmiješati. Zatim dodajte rogač i brašno i dobro umijesite žlicom ili kuhačom. Smjesa je malo mekša, ali takva mora biti. Kada sam eksperimentirala sa tvrđom smjesom, keksi su došli suhi.

Na papir za pečenje sa žlicom stavljajte komade veličine oraha ili mrvicu veće.

Malo spljoštite žlicom i stavite peći na 180 stupnjeva, 15 minuta. Keksi će biti na dodir mekani, ali kada ih izvadite i kada se ohlade će doći na optimalnu tvrdoću. Unutra su sočniji, nisu suhi. Poslužite ih sa časom mlijeka ili gricnite kao hranjivi obrok u pauzi.

U suradnji s: mljac.com.hr