Vrijeme pripreme:
- 20 minuta
Vrijeme pečenja:
- 4-5 tura po 5 minuta
Sastojci:
- 1 mala konzerva slanutka (400g)
- 2 srednje mrkve
- 1 crveni luk
- 1 režanj češnjaka
- 1 šalica slanutkovog brašna (može i obično)
- pola žličice sode bikarbone
- 2 žličice soli
- 1 jaje
Umak:
- 2 žlice grčkog jogurta ili kiselog vrhnja
- 2 žličice hrena
- 1 žličica soli
- 1 žličica mažurana
Priprema:
Slanutak, luk i češnjak na sittno sameljite (neka ostanu komadići). Smjesu prebacite u zdjelu i unutra naribajte mrkvu pa dodajte sve ostale sastojke. Promiješajte kuhačom dok se svi sastojci ne spoje. Oblikujte rukama kuglice i stavljate peći na vruće ulje. Kada stavite kuglicu na tavu, malo je spljoštite žlicom. Pecite sa svake strane minutu do minutu i pol i okrenite.
Umak:
Sve sastojke pomiješajte i umak je gotov.
Polpete poslužite s umakom!
Dobar tek
U suradnji s: mljac.com.hr