Vrijeme pripreme:

  • 20 minuta

Vrijeme pečenja:

  • 4-5 tura po 5 minuta

Sastojci:

  • 1 mala konzerva slanutka (400g)
  • 2 srednje mrkve
  • 1 crveni luk
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 šalica slanutkovog brašna (može i obično)
  • pola žličice sode bikarbone
  • 2 žličice soli
  • 1 jaje

Umak:

  • 2 žlice grčkog jogurta ili kiselog vrhnja
  • 2 žličice hrena
  • 1 žličica soli
  • 1 žličica mažurana

Priprema:

Slanutak, luk i češnjak na sittno sameljite (neka ostanu komadići). Smjesu prebacite u zdjelu i unutra naribajte mrkvu pa dodajte sve ostale sastojke. Promiješajte kuhačom dok se svi sastojci ne spoje. Oblikujte rukama kuglice i stavljate peći na vruće ulje. Kada stavite kuglicu na tavu, malo je spljoštite žlicom. Pecite sa svake strane minutu do minutu i pol i okrenite.

Umak:

Sve sastojke pomiješajte i umak je gotov.

Polpete poslužite s umakom!

Dobar tek

U suradnji s: mljac.com.hr